';
Vijf stappen voor blijvende inzet van je communicatiemiddel

600-Essa

 

Communicatie is essentieel om verandering teweeg te brengen. En wat het doel ook, visuele communicatie speelt vaak een grote rol in deze verandering. Toch is de inzet van deze communicatiemiddelen minstens zo belangrijk als de doeltreffendheid van het middel zelf. Daarom in een aantal stappen: “hoe kun je dit verbeteren?”

“Welke stappen zijn er naar blijvende verandering?”

1. Zorg voor ambassadeurs
Binnen een organisatie nemen bepaalde personen de verantwoordelijk op zich om te helpen bij het creëren van de communicatiemiddelen. Maar vervolgens moet het verhaal gedragen worden. Selecteer de juiste mensen die trots zijn om dit verhaal te vertellen en die mensen kunnen enthousiasmeren. Dit kunnen ook influencers zijn.

2. Creëer ownership
Door in een vroegtijdig stadium deze ambassadeurs te betrekken bij het ontwikkelen van het middel dat past bij het verhaal, zorg je ervoor dat het verhaal niet alleen van het ontwerpbureau en de opdrachtgever is, maar vanuit een breder publiek gedragen wordt. En waar het hart van vol is, stroomt de mond van over.

3. Herkenning is essentieel
Al is je verhaal nog zo sterk of de plaat nog zo flitsend, als mensen zich niet herkennen, zullen ze zich ook niet zomaar overgeven aan de verandering. Vanuit het discomfort wat een verandering reeds al teweeg brengt, zal de weerstand leiden tot stilstand. Ook empathie speelt een belangrijke rol.

4. Hou het kort (3-30-300 regel)
Mensen hebben geen eeuwige spanningsboog. Maak je verhaal daarom niet te lang en zorg voor een heldere leidraad. Voor een plaat hanteren we “de 3-30-300 regel”. In drie seconden moet je kunnen herkennen waar het over gaat, in 30 seconden moet je hoofdlijnen uit kunnen leggen en in 300 seconden moet je alle elementen en de gelaagdheid van de plaat uitgelegd kunnen hebben.

Voor een praatplaat hanteren we ” de 3-30-300 regel”

5. Blijf herhalen
In de huidige informatiemaatschappij worden we overspoeld. Wees daarom niet bang om je verhaal te herhalen. Door een keer een reclame op tv te zien, ben je ook niet in één keer overtuigd en geactiveerd iets te doen.

Heb je nog tips om deze shortlist aan te vullen? Ik hoor ze graag!

Like & Share:
JEROEN

Leave a reply

-