visueel denken
';
Hoe ga je viral op LinkedIn…

Goede content creëren is een vak apart, maar de content op de juiste wijze verspreid krijgen en onder de aandacht brengen is zo’n beetje de heilige graal van online marketing. Voor veel bedrijven is LinkedIn veel interessanter dan Facebook… Omdat ik vaak vragen krijg over de inzet van visuele content en ik dit graag deel in mijn werk, ben ik op zoektocht gegaan en zal  ik hier meer over schrijven. Voor nu; wat is belangrijk om viraal te gaan? Hieronder een kort overzicht.

1. Voeg beeld toe

Dit lijkt wel de meest basis regel van online communicatie en het delen. Mensen kunnen nou eenmaal 60,000 keer sneller beeld verwerken dan tekst. Niet geheel onlogisch dus, dat je natuurlijk naar beeld getrokken wordt en op zoek gaat naar herkenning. Iedereen is nieuwsgierig toch?

2. Stem het af op je doelgroep

Wat triggert je doelgroep? Wat maakt het dat zij op zoek gaan naar herkenning? Heb je geen bijpassend beeld, zoek het dan online. Het kan zo simpel zijn als een foto met een quote. Hiervoor kun je https://www.canva.com/ gebruiken als je zelf geen photoshop hebt ;). Geen zin in altijd maar dezelfde stock-foto? Laat dan iets maken specifiek voor jouw wensen! Animaties zijn altijd geliefd.

 

3. Pas “crowdspeaking” toe

In je eentje wat delen wat interessant is, zal zeker helpen om views te krijgen. Als je een groep hebt die willen liken en delen wat jij post, zal dit tot meer views en likes leiden. Op https://headtalker.com/ kun je mensen vooraf mobiliseren om jouw post of die van je bedrijf te delen, door ze uit te nodigen om mee te werken aan je campagne. Het Nederlandse bedrijf The Cure doet hetzelfde, voor organisaties en medewerkers het makkelijk maken online content te delen: http://www.referral-recruitment.nu/.
Extreem simpel en effectief!

4. Target mensen door te posten in relevante groepen

Wil je mensen beïnvloeden in een specifieke sector? Zorg dan dat je in de juiste groepen zit om ze te benaderen. In deze groepen kun je ook posten. Is het interessante reclame en niet puur reclame zal het zeker opgepikt worden.

5. Selecteren en adverteer op een specifieke doelgroep

Weet je niet waar je je doelgroep zich ophoudt, maar weet je wel precies de kenmerken, zoals leeftijd, functie, bedrijf, grootte bedrijf, regio, etc.? Gebruik dan LinkedIn advertising. Door je doelgroep(en) juist in te stellen kun je heel gericht adverteren, met betaling op klik of view. Door goed te targeten en te specificeren, kun je met beperkt budget een eind komen…

Weet jij nog meer goeie tips? Share ze dan!

Like & Share:
JEROEN

-