visueel denken
';
Detail or no detail?

600-Firma-de-Groot-poster-samenbeter-illustratie-organisatie-structuur-visueel-denken-storytelling-tekening-bedrijfsproces

Firma de Groot is een organisatie- en communicatie adviesbureau, bestaande uit ZZP-ers, die allemaal verschillend van elkaar zijn en hun eigen business hebben. Velen van hen hebben elkaar niet nodig in het aantrekken van opdrachten, maar geloven in een groter geheel, een omgeving om te leren van elkaar en elkaar te versterken… Drie jaar geleden begon deze organisatie als een geloof in een gelukkige organisatie, vanuit waar zij andere organisaties zouden kunnen helpen, in een groter, sterker, beter geheel, met plaats voor het individu. Maar hoe communiceer je dit?

In het communiceren van je boodschap is het belangrijk om te bepalen hoeveel je wilt vertellen en hoe je wil dat je boodschap overkomt. Is het een voorstel? Is het iets wat moet, iets wat opgelegd wordt of probeer je iemand te enthousiasmeren?

Firma de Groot is een perfect voorbeeld van een organisatie die nog niet klaar is met ontwikkelen. En juist daar zit ook de kracht, niet bang zijn voor doorontwikkelen, fouten durven maken, initiatieven aangrijpen en afstoten als ze niet werken. Dus komen we bij de volgende vraag:

Hoe laat je in beeld zien dat iets nog niet af is (in ontwikkeling)?

Dat heeft alles te maken met detail. Detail bestaat niet alleen uit complexiteit, het is niet alleen een kwestie van minder toevoegen, maar vooral ook van uitwerking. Denk maar aan een kleurplaat. Er zit detail in, maar je kan zelf detail toevoegen. En hoe meer kleur, hoe meer af hij eruit ziet.

Een krachtige tussenweg vind ik die van detail met weinig kleurgebruik. Voor een voorstel kun je door schetsmatig te werken en simpele vormen en personages te gebruiken, juist het idee wekken dat je in staat bent een tussenstap uit te werken, zonder de illusie te wekken dat er geen ruimte is voor aanpassing. En zelfs in deze stijl kun je nog genoeg kleine elementen toevoegen om je verhaal extra kracht bij te zetten.

#Maakhetvisueel!

Like & Share:
JEROEN

-